1a Fira de Programadors de Màgia2018-05-24T18:10:34+00:00

La màgia és una art inesgotable i una font constant de creació

Mag Hausson

La màgia, com a art escènica, ha tingut un fort desenvolupament els darrers anys. Actualment hi ha programacions continuades d’espectacles de màgia als millors teatres de les grans ciutats del nostre país, esgotant entrades a cada show. Els mags apareixen cada cop més a programes de màxima audiència, late shows, talent shows… Alguns d’ells s’han convertit ja en celebrities. A la xarxa hi ha incomptables tutorials de mags youtubers i pàgines de gran popularitat, que fan créixer l’afició per la màgia com no s’havia vist mai.
La Màgia es troba en un moment dolç a Catalunya i a Espanya, amb l’aparició de nous talents i de noves produccions d’altíssima qualitat. Cada cop tenim més mags de reconegut prestigi que triomfen a nivell nacional i internacional.
Amb una evolució imparable i acumulant èxits, la màgia actualment està desenvolupant noves formes d’expressió, mesclant diferents disciplines i convertint- se en una art escènica de gran riquesa i complexitat.
En aquest context d’evolució imparable, però, encara no existeix un punt de trobada entre artistes i programadors. És per això que FIMAG obre una finestra per a posar en contacte els artistes del sector i els programadors. Un punt de trobada, d’intercanvi d’idees i de promoció de nous espectacles.

1a Fira de Programadors de Màgia de Catalunya

La màgia i les arts afins a la màgia son encara avui disciplines poc destacades en el camp de les arts escèniques a Catalunya malgrat la seva enorme potencialitat d’atracció entre el públic.
Des de l’any 2012, la Fira Internacional de Màgia, FIMAG, convoca anualment a Torroella de Montgrí un esdeveniment que ha mostrat, edició rere edició, el potencial i l’interès que la màgia té entre la població.
Llavors quin és el problema: es tracta d’una activitat que ofereix pocs al·licients als programadors? Hi ha una manca d’oferta capaç d’atraure activitats al carrer i a sala? Potser cal un punt d’encontre entre el sector professional del sector i els programadors?
Amb la voluntat de donar resposta a aquestes premisses; amb la voluntat de posicionar aquesta art escènica; i sobretot amb la idea de configurar un espai de trobada professional entre programadors i el sector professional neix a Torroella de Montgrí, Ia Fira de Programadors de la Màgia.

Programació de la Fira
Divendres 1 de juny ‘18

Divendres 1 de juny ‘18

10.00 h Recepció / acreditació de participants i presentació de la Fira (Auditori Espai Ter)

11.00 h Showcase matinal (Can Quintana – Museu de la Mediterrània)

Presenta: Marcel Tomàs

Óscar de la Torre – Moments màgics

Fèlix Brunet – Clàssic

Txema – The Postman

Karlus – The bellboy

The Roker – Màgia 3.0

Nanu Ferrari – Màgia rosa

13.30h Dinar i taula rodona amb Laurent Piron. (Auditori Espai Ter)

15.30h Showcase de tarda (Can Quintana – Museu de la Mediterrània)

Carlos Adriano – Simsalabim

Magic Frank – Mag freack

Raymon – Màgia al cub

David el mag – Un món d’il·lusió

Isaac Trias – Pangea

Shado – Cleptómago

Pere Rafart – PEREsonal

22.00 h Espectacle Inaugural FIMAG’18

LAURENT PIRON – Battement de peur (Auditori Espai Ter)

INSCRIPCIÓ

Contacte:
Auditori Teatre Espai Ter
Carrer del Riu Ter, 29 – 17257 Torroella de Montgrí (Girona)
Tel. 972 75 50 03 – info@espaiter.cat