1a Fira de Programadors de Màgia 2018-05-17T07:34:14+00:00

La màgia és una art inesgotable i una font constant de creació

Mag Hausson

La màgia, com a art escènica, ha tingut un fort desenvolupament els darrers anys. Actualment hi ha programacions continuades d’espectacles de màgia als millors teatres de les grans ciutats del nostre país, esgotant entrades a cada show. Els mags apareixen cada cop més a programes de màxima audiència, late shows, talent shows… Alguns d’ells s’han convertit ja en celebrities. A la xarxa hi ha incomptables tutorials de mags youtubers i pàgines de gran popularitat, que fan créixer l’afició per la màgia com no s’havia vist mai.
La Màgia es troba en un moment dolç a Catalunya i a Espanya, amb l’aparició de nous talents i de noves produccions d’altíssima qualitat. Cada cop tenim més mags de reconegut prestigi que triomfen a nivell nacional i internacional.
Amb una evolució imparable i acumulant èxits, la màgia actualment està desenvolupant noves formes d’expressió, mesclant diferents disciplines i convertint- se en una art escènica de gran riquesa i complexitat.
En aquest context d’evolució imparable, però, encara no existeix un punt de trobada entre artistes i programadors. És per això que FIMAG obre una finestra per a posar en contacte els artistes del sector i els programadors. Un punt de trobada, d’intercanvi d’idees i de promoció de nous espectacles.

1a Fira de Programadors de Màgia
de Torroella de Montgrí

La màgia i les arts afins a la màgia son encara avui disciplines poc destacades en el camp de les arts escèniques a Catalunya malgrat la seva enorme potencialitat d’atracció entre el públic.
Des de l’any 2012, la Fira Internacional de Màgia, FIMAG, convoca anualment a Torroella de Montgrí un esdeveniment que ha mostrat, edició rere edició, el potencial i l’interès que la màgia té entre la població.
Llavors quin és el problema: es tracta d’una activitat que ofereix pocs al·licients als programadors? Hi ha una manca d’oferta capaç d’atraure activitats al carrer i a sala? Potser cal un punt d’encontre entre el sector professional del sector i els programadors?
Amb la voluntat de donar resposta a aquestes premisses; amb la voluntat de posicionar aquesta art escènica; i sobretot amb la idea de configurar un espai de trobada professional entre programadors i el sector professional neix a Torroella de Montgrí, Ia Fira de Programadors de la Màgia.
La jornada s’iniciarà amb una ponència inaugural: La màgia i les arts afins avui a Catalunya. Una oportunitat de futur, a càrrec de Mag Lari
A continuació tindrà lloc l’aparador d’espectacles de màgia o showcase que permetrà visualtizar en directe i de forma resumida un total de 14 propostes de màgia.
Al migdia, es proposa un dinar-taula rodona on les persones inscrites coneixerem i tindrem l’oportunitat de conèixer una nova tendència en la màgia, l’anomenada magie nouvelle que vol posicionar l’art escènica als espectadors del segle XXI i reivindica una nova estètica d’acostament: un dinar amb Laurent Piron, de Bèlgica, creador de l’espectacle Battement de peur.
La jornada acabarà amb una invitació a l’espectacle inaugural de FIMAG, Battement de peur.

Programació de la Fira
Divendres 1 de juny ‘18

10.00h Recepció de participants i presentació de la Fira
(Auditori Espai Ter)

11.00h Showcase matinal
(Can Quintana – Museu de la Mediterrània)

Cada mag disposa d’un quart d’hora per mostrar el més nou dels seus espectacles.

Presenta: Marcel Tomàs

Mag Pota – màgia-clown
El mag Pota és el personatge a través del qual Jordi Pota combina màgia, humor i ironia per encadenar els trucs que ens alliberaran de l’estrès del dia a dia.

Fèlix Brunet – Clàssic
Màgia familiar. Màgia moderna amb tècniques modernes però amb un preciós aspecte clàssic. Tots els objectes i aparells estan fabricats amb un aspecte antic per donar un aire retro al show. Vestuari dels anys 20 i música d’època arrodoneixen un espectacle molt original.

Mag Karlus – The bellboy
Màgia, clown, mim i humor gestual. The bellboy – El botones és un viatge carregat de situacions delirants, curioses i màgiques. Premi Nacional d’Espanya de màgia còmica 2010.

Magic Frank – Mag freak
Màgia itinerant sobre un tricicle. El rosa intens del personatge ens aporta tics del clàssic de La Pantera Rosa, tot proposant un espectacle molt interactiu amb els vianants, petits i grans.

David el mag – Un món d’il·lusió
Un conte explicat als més petits a través de la veu de la Xènia. Espectacle didàctic i lúdic que fa tota una lliçó d’història amb jocs de màgia relacionats amb el pas del temps.

Nanu Ferrari
Un clown gironí enlluernat per Las Vegas. Ha desenvolupat pràcticament tota la seva carrera artística als Estats Units. Veterà de l’escena familiar, és tot un referent per al món clown.

13.00h Dinar i taula rodona amb Laurent Piron.
(Auditori Espai Ter)

15.00h Showcase de tarda
(Can Quintana – Museu de la Mediterrània)

Carlos Adriano – Simsalabim
Mag i clown argentí especialitzat en màgia divertida. Metàfora del meravellós món del circ. Adriano és el presentador del circ, però també el mag i el pallasso, el showman i el domador de públics.

Raymon – Màgia al cub
Màgia de prop. El jove Raymon converteix el cub de rubick en un objecte absolutament màgic. Premi al Millor Mag d’Espanya l’any 2016. Semifinalista als programes de televisió Got Talent España i Pura magia.

The Rocker
La seva habilitat per introduir la tecnologia d’smartphones i tauletes el fa diferent al que hem vist fins ara. Amb tant sols 16 anys ha estat finalista del programa Got Talent España.

Shado
Aire nou en el món del mentalisme i el Pickpocket. Ha estat semifinalista en l’última edició del programa Got Talent España.

Adan Xou
Amb més de vint anys en el món de l’espectacle, abans de dedicar-se al món de la màgia, havia treballat en teatre (actor, guionista i director) i circ. El domini d’aquestes disciplines li permet adaptar-se a qualsevol públic d’entre 3 i 100 anys!

22.00h Espectacle Inaugural FIMAG’18. LAURENT PIRON – Battement de peur
(Auditori Espai Ter)
Battement de peur és un exponent de la magie nouvelle, nova disciplina de màgia que barreja moltes altres disciplines artístiques (dansa, teatre, circ, titelles…). FIMAG és pioner en la programació d’espectacles de magie nouvelle a casa nostra i es postula com a capdavanter en l’aposta per les noves tendències de la creació contemporània.

INSCRIPCIÓ

Contacte:
Auditori Teatre Espai Ter
Carrer del Riu Ter, 29 – 17257 Torroella de Montgrí (Girona)
Tel. 972 75 50 03 – info@espaiter.cat